Новини: Угода року: ZF планує придбати WABCO

14.05.19

ZF Friedrichshafen AG - один із найбільших у світі концернів постачальників автозапчастин, до якого входять такі бренди, як LEMFORDER, SACHS, BOGE та TRW. Нещодавно генеральний директор компанії Вольф-Геннінг Шайдер заявив, що розглядає можливість придбання фірми WABCO. Це підприємство спеціалізується на виробництві засобів контролю та безпеки транспортних засобів. WABCO є лідером на ринку вантажних автомобілів.

ZF готується до початку ери самохідних вантажівок (автопілотне керування), тому хоче покращити власні позиції у цьому ринковому секторі. WABCO спеціалізується на системах допомоги водіям, що встановлюються на вантажівках і причепах. Ці елементи є ключовими елементами при побудові автономних приводних технологій. Доходи компанії минулоріч склали 3,83 млрд. дол. США.

Хоча сторони не уклали фінального договору, прес-служба WABCO підтвердила інформацію щодо намірів ZF придбати фірму.

Нещодавно ZF також розглядала можливість придбання шведської компанії Haldex, яка також має досвід виробництва сучасних гальмівних систем для важких транспортних засобів. Однак представникам компаній не вдалося досягнути згодиВольф-Геннінг Шайдер та Ці переговори закінчились невдачею, що може вказувати на зацікавленість групи в придбанні значно потужнішої компанії - WABCO. Підраховано, що ринок для просунутої допомоги водіям і автономних транспортних засобів зросте з 3 млрд. дол. у 2015 році до 96 млрд. дол. у 2025 р., і до 290 млрд. дол. у 2035 році (прогноз GoldmanSachs).

ZF і WABCO вже мають досвід співпраці. Компанії спільно розробили технологію EvasiveManewrAssist. Можлива транзакція ймовірно стане найбільшою купівлею ZF після придбання американської компанії TRW.